Bennő Katalin

Gyermekéveimet Rákosszentmihályon töltöttem. Itt jártam zenetagozatos általános  iskolába, és a kerületi zeneiskolába.  Népzenei tanulmányaimat az Óbudai Népzenei iskolában folytattam, ahol citerát, népi furulyát, tekerőlantot és népi éneket tanultam.

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Bölcsészettudományi Karán ének-zene tanári oklevelet, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene szakán népi pengetős tanári oklevelet szereztem. Több zenei formáció tagjaként-Táltos népzenei együttes és a Bourdon régi zene együttes- hazai és külföldi fesztiválokon és számos európai országban felléptem.

 1991-től tanítok a Rácz Aladár zeneiskolában.  Növendékeimmel különféle népzenei versenyeken szép eredményeket értünk el, citerás és énekes tanítványaimmal rendszeresen szerepelünk kerületi koncerteken és rendezvényeken. Országos citeraverseny szervezőjeként és zsűritagjaként fontosnak tartom más népzenei műhelyekkel történő kapcsolattartást valamint a magyar népzene és a népi hangszerek megszerettetését a fiatalokkal.