Gitárzenekar

A Tremolo Gitárzenekar 1997-ben alakult a növendékeimből. A gyerekek nagyon szerettek együtt muzsikálni, innen jött az ötlet, hogy egy nagyobb kamaraegyüttest kellene alakítani. Akkoriban még csak néhány gitárzenekar volt az országban, így különlegességnek számított ez az összetételű együttes. Igazgatónk felkarolta és támogatta a zenekar munkáját. Eleinte kisebb koncerteken léptünk fel, aztán nívósabb szerepléseken, versenyeken mérettük meg magunkat.
Így 2002-től eljutottunk az Országos Zeneiskolai Zenekari Versenyekre, ahol egymás után dobogós helyezéseket ért el a zenekar. 2003-ben kijutottunk a belgiumi Neerpelt városában rendezett Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválra, ahol kategóriánkban 1. helyezést kaptunk.
2007-ben elkészítettük a zenekar önálló CD-jét. Ekkor ünnepeltük az együttes 10 éves jubileumát, így ezzel egybekötve egy nagyszabású Jubileumi CD bemutató koncertet rendeztünk.
A zenekar minden nyáron egy felkészítő táborban készült a következő tanévre, a tervezett koncertekre, versenyekre A táborokban a kemény gyakorlások mellett sokat kirándultunk, játszottunk.
2010-ben létrehoztuk az „utánpótlás” Tremolito Kis-Gitárzenekart, aminek feladata a gyermekek felkészítése a Tremolo Gitárzenekar munkájára. Jelenleg a szakon tanító kollégák támogatják a zenekarokat, egyre több növendéket delegálnak a Gitárzenekarokba. Így a növendékek megismerik egymást és egy jó közösséget alakítanak ki.
Nagy öröm számomra, hogy az idősebb zenekarosok visszajárnak a zenekarba, szívesen és aktívan vesznek részt a közös munkában.
2017. június 30-án egy nagy koncerttel ünnepeltük a Tremolo Gitárzenekar 20 éves fennállását. Az egykori zenekarosok visszatértek erre az alkalomra. A régi „csapat” önállóan, és a jelenlegi zenekarral közösen is szerepelt ezen a magas színvonalú rendezvényen, teltházas közönség előtt.
Bízom benne, hogy ebben a néhány mondatban sikerült bemutatnom „gyermekemet” a Tremolo Gitárzenekart.

Maglóczki Istvánné
zenekarvezető